Predstavitev članov izvršilnega odbora

Predsednica:

LIDIJA ŽGUR, dipl.fiziot., strok.sod.

Lidija Žgur

Življenjepis:

Leta 1977 je zaključila študij fizioterapije Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani. Od prvega dneva njene poklicne kariere je zaposlena Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Je vodja fizioterapije in dela na oddelku za intenzivno zdravljenje in nego novorojenčkov. Poleg tega že od vsega začetka dela z nosečnicami in z ženskami po porodu. Svoje zanimanje in delo vse bolj usmerja tudi v fizioterapevtsko obravnavo žensk z urinsko inkontinenco. Njen zbirni bibliografskih del obsega številna dela s področja strokovne in znanstvene dejavnosti. Je tudi soavtorica mnogih poljudno strokovnih knjižic.

Je zunanja strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete, Univerze v Ljubljani. Članica Združenja fizioterapevtov Slovenije  je od leta 1993, članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk pa od njene ustanovitve leta 1996.

V prostem času vodi vadbo za nosečnice in skupino žensk v zrelih letih. Rada potuje, spoznava nove ljudi in njihov način življenja.

 

 

Darija Šćepanović

 

Podpredsednica

Viš.pred.mag. DARIJA ŠĆEPANOVIĆ, viš. fiziot.

Življenjepis:

 

Leta 1993 je zaključila študij fizioterapije Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani. Izobraževanje je nadaljevala na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Svojo poklicno kariero je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo-Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na sedanji Zdravstveni fakulteti, Univerza v Ljubljani na Oddelku za fizioterapijo. Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja Kontinence. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka s specialnimi znanji zaposlena je na Ginekološki kliniki, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Področje njenega strokovnega in raziskovalnega dela je zdravje žensk, predvsem urinska in fekalna inkontinenca ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.

Članica Združenja fizioterapevtov Slovenije je od leta 1993, članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk pa od njene ustanovitve leta 1996. Dva mandata je bila podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk in članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapiji pri Ministrstvu RS za zdravje. Je gostujoči urednik pri reviji ameriške sekcije za zdravje žensk -  Journal of Women's Health Physical Therapy.

V prostem času vodi vadbo za ženske v zrelih letih, za ženske z osteoporozo in nosečnice in ženske po porodu. Veselijo jo potovanja in spoznavanje novih krajev.

 

 

Odgovorna tajnica

Mojca Rostohar, dipl.fiziot.

Življenjepis:

Leta 2016 je zaključila študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. V diplomskem delu z naslovom Mobilna aplikacija za vadbo mišic medeničnega dna je razvila papirni prototip mobilne aplikacije za vadbo mišic medeničnega dna in zanjo prejela študentsko Prešernovo nagrado Zdravstvene fakultete. Mobilna aplikacija je v letu 2018 zaživela tudi v praksi in je dostopna širšemu krogu ljudi. Leta 2018 je končala magistrski študij programa Zgodnje učenje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

Kot pripravnica se je v letu 2017 zaposlila na Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, kjer je tudi trenutno zaposlena. Svoje zanimanje in delo vse bolj usmerja v fizioterapevtsko obravnavo žensk z urinsko inkontinenco, spolno disfunkcijo in kronično pelvično bolečino ter obravnavo mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.

Je članica Združenja fizioterapevtov Slovenije in članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk.

V prostem času dela kot prostovoljka predvsem v programih za otroke in mladino. Rada bere, pleše, hodi v hribe in se sprošča v naravi.