Izobraževanje

 

TEČAJ VARNE VADBE V NOSEČNOSTI

Datum: 22., 23.03. in 29.,30.marec 2019

Kraj:   Babiška šola (lesena stavba za Staro porodnišnico),1000 Ljubljana in Gibanje     d.o.o., Dunajska 74, 1000 Ljubljana

Tečaj je namenjen predvsem fizioterapevtom in tudi drugim zdravstvenim delavcem, babicam, medicinskim sestram in zdravnikom oziroma vsem, ki se ukvarjajo s telesno pripravo zdrave nosečnice na porod. To so profesorji športne vzgoje, vaditelji aerobike in fitnesa, Pilates inštruktorji, osebni trenerji in podobno. V tečaju bodo poudarjene posebnosti vadbe v nosečnosti, prilagojene anatomskim in fiziološkim spremembam zdrave nosečnice v smislu preprečevanja potencialnih patoloških stanj. Slušatelji se bodo tudi seznanili z nosečnostjo, porodom in poporodnim obdobjem ter z vsemi oblikami vadbe: razteznimi in krepilnimi vajami, aerobno vadbo in metodami sproščanja. Velik poudarek bo na praktičnem delu.

Vsak udeleženec, ki na koncu tečaja uspešno zaključi teoretični in praktični izpit prejme potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na mail   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

pdf ikonaprogramtečaja

pdf ikonaprijavnica

 

 

 

 


  UČNA DELAVNICA PRENATALNA EDUKACIJA NOSEČNIC

Datum:

Kraj: Ljubljana

Predavateljica je fizioterapevtka Kristina Vidan, bacc.physioth. (Splitska porodnišnica). Delavnica bo v hrvaškem jeziku

Tečaj je namenjen predvsem fizioterapevtom in tudi drugim zdravstvenim delavcem, babicam, medicinskim sestram oziroma vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s populacijo pri kateri bi lahko tovrstne vsebine uporabil.

 

SEMINAR TERAPEVTSKE VAJE ZA STABILIZACIJO HRBTENICE IN MEDENICE 

Datum: 18., 19.10.2019

Kraj: Ljubljana

 Opozorilo: prijavnice pošljite  po mailu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vse informacije v zvezi s tečajem lahko dobite tudi po telefonu 01/522 3155 med 08.30 in 10.00 uro ter 13.00 in 15.00 uro (ga.Martina Jurjevec)

 

pdf ikonaprijavnica

SEMINAR GIBANJE ZA LEPŠO STAROST

Datum: 

Kraj: Ljubljana

 

 

PRENATALNA FIZIOTERAPIJA

Datum: 12., 13.04.2019

Kraj:     Ljubljana

Tečaj je namenjen samo fizioterapevtom, s strokovnim izpitom, ki so že opravili Tečaj varne vadbe v nosečnosti, ki želijo pridobiti specialna znanja s področja vodenja telesne dejavnosti nosečnic in žensk z mišično-skeletnimi motnjami. Poudarek bo na praktičnem delu kliničnih primerov.

Fizioterapevti, ki na koncu tečaja uspešno zaključijo teoretični in praktični izpit prejmejo potrdilo o uspešno opravljenem tečaju. Tečaj traja 16 šolskih ur.

Tečaja se lahko udeležijo tudi drugi zainteresirani, le kot opazovalci, ker ne smejo izvajati terapevtske obravnave (ocena, terapija, evalvacija) nosečnic in žensk po porodu. Tečaja se kot opazovalci lahko udeležijo tudi študenti fizioterapije.

pdf ikonaprijavnica

Program 

 

SEMINAR Z DELAVNICO: TEORETIČNE OSNOVE PREVENTIVNIH UKREPOV IN KONZERVATIVNEGA ZDRAVLJENJA URINSKE INKONTINENCE PRI ODRASLIH

Datum: 12.11.2019 

Kraj:  Ljubljana

pdf ikonaprijavnica