Izobraževanje

TEČAJ VARNE VADBE V NOSEČNOSTI

januar 2024,  https://physio.si/koledar-izpopolnjevanj/

 

Tečaj je namenjen predvsem fizioterapevtom in tudi drugim zdravstvenim delavcem, babicam, medicinskim sestram in zdravnikom oziroma vsem, ki se ukvarjajo s telesno pripravo zdrave nosečnice na porod. To so profesorji športne vzgoje, vaditelji aerobike in fitnesa, Pilates inštruktorji, osebni trenerji in podobno. V tečaju bodo poudarjene posebnosti vadbe v nosečnosti, prilagojene anatomskim in fiziološkim spremembam zdrave nosečnice v smislu preprečevanja potencialnih patoloških stanj. Slušatelji se bodo tudi seznanili z nosečnostjo, porodom in poporodnim obdobjem ter z vsemi oblikami vadbe: razteznimi in krepilnimi vajami, aerobno vadbo in metodami sproščanja. Velik poudarek bo na praktičnem delu.

Vsak udeleženec, ki na koncu tečaja uspešno zaključi teoretični in praktični izpit prejme potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.

 

 

  

PRENATALNA FIZIOTERAPIJA 

Datum: predvidoma v marcu 2024 (prijave in rezervacije mest niso možne)

Kraj: Ljubljana

https://physio.si/koledar-izpopolnjevanj/

Tečaj je namenjen samo fizioterapevtom, s strokovnim izpitom, ki so že opravili Tečaj varne vadbe v nosečnosti, ki želijo pridobiti specialna znanja s področja vodenja telesne dejavnosti nosečnic in žensk z mišično-skeletnimi motnjami. Poudarek bo na praktičnem delu kliničnih primerov.

Fizioterapevti, ki na koncu tečaja uspešno zaključijo teoretični in praktični izpit prejmejo potrdilo o uspešno opravljenem tečaju. Tečaj traja 16 šolskih ur.

Tečaja se lahko udeležijo tudi drugi zainteresirani, le kot opazovalci, ker ne smejo izvajati terapevtske obravnave (ocena, terapija, evalvacija) nosečnic in žensk po porodu. Tečaja se kot opazovalci lahko udeležijo tudi študenti fizioterapije.

 

 

SEMINAR TERAPEVTSKE VAJE ZA STABILIZACIJO HRBTENICE IN MEDENICE 

https://physio.si/koledar-izpopolnjevanj/

Namen seminarja z delavnico je predstaviti terapevtske vaje za stabilizacijo medenice in segmentov hrbtenice pri bolečini v križu, kot enega izmed novejših pristopov fizioterapije pri bolečini v križu, slabi drži in osteoporozi ter podobnih problemih s katerimi se srečujejo fizioterapevti pri vsakodnevnem delu z bolniki.

 

  

 

SEMINAR Z DELAVNICO: TEORETIČNE OSNOVE PREVENTIVNIH UKREPOV IN KONZERVATIVNEGA ZDRAVLJENJA URINSKE INKONTINENCE PRI ODRASLIH

https://physio.si/koledar-izpopolnjevanj/