Izobraževanje

TEČAJ VARNE VADBE V NOSEČNOSTI

Datum: 8.-9.4 in 15.-16.4.2022  - prijave na https://www.physio.si/koledar-izpopolnjevanj/

Tečaj je namenjen predvsem fizioterapevtom in tudi drugim zdravstvenim delavcem, babicam, medicinskim sestram in zdravnikom oziroma vsem, ki se ukvarjajo s telesno pripravo zdrave nosečnice na porod. To so profesorji športne vzgoje, vaditelji aerobike in fitnesa, Pilates inštruktorji, osebni trenerji in podobno. V tečaju bodo poudarjene posebnosti vadbe v nosečnosti, prilagojene anatomskim in fiziološkim spremembam zdrave nosečnice v smislu preprečevanja potencialnih patoloških stanj. Slušatelji se bodo tudi seznanili z nosečnostjo, porodom in poporodnim obdobjem ter z vsemi oblikami vadbe: razteznimi in krepilnimi vajami, aerobno vadbo in metodami sproščanja. Velik poudarek bo na praktičnem delu.

Vsak udeleženec, ki na koncu tečaja uspešno zaključi teoretični in praktični izpit prejme potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.

 

pdf ikona Vabilo in program 2022

 

 

  

PRENATALNA FIZIOTERAPIJA 

Datum: predvidoma v letu 2022 (prijave in rezervacije mest niso možne)

Kraj: Ljubljana

Opozorilo: prijavnice pošljite  po mailu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tečaj je namenjen samo fizioterapevtom, s strokovnim izpitom, ki so že opravili Tečaj varne vadbe v nosečnosti, ki želijo pridobiti specialna znanja s področja vodenja telesne dejavnosti nosečnic in žensk z mišično-skeletnimi motnjami. Poudarek bo na praktičnem delu kliničnih primerov.

Fizioterapevti, ki na koncu tečaja uspešno zaključijo teoretični in praktični izpit prejmejo potrdilo o uspešno opravljenem tečaju. Tečaj traja 16 šolskih ur.

Tečaja se lahko udeležijo tudi drugi zainteresirani, le kot opazovalci, ker ne smejo izvajati terapevtske obravnave (ocena, terapija, evalvacija) nosečnic in žensk po porodu. Tečaja se kot opazovalci lahko udeležijo tudi študenti fizioterapije.

 

 

SEMINAR TERAPEVTSKE VAJE ZA STABILIZACIJO HRBTENICE IN MEDENICE 

Datum: 19. in 20.11.2021 - ODPADE, naslednji termin bo predvidoma jeseni 2022

Kraj: ON-line/Ljubljana

Opozorilo: prijavnice pošljite  po mailu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Namen seminarja z delavnico je predstaviti terapevtske vaje za stabilizacijo medenice in segmentov hrbtenice pri bolečini v križu, kot enega izmed novejših pristopov fizioterapije pri bolečini v križu, slabi drži in osteoporozi ter podobnih problemih s katerimi se srečujejo fizioterapevti pri vsakodnevnem delu z bolniki.

pdf ikona Vabilo in program

pdf ikona Prijavnica

  

 

SEMINAR Z DELAVNICO: TEORETIČNE OSNOVE PREVENTIVNIH UKREPOV IN KONZERVATIVNEGA ZDRAVLJENJA URINSKE INKONTINENCE PRI ODRASLIH

 

Datum: 18.11.2021- ODPADE, naslednji termin bo predvidoma jeseni 2022

Kraj:  ON-line

Opozorilo: prijavnice pošljite  po mailu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">

pdf ikona Vabilo in program

pdf ikona Prijavnica