Izobraževanje

 

TEČAJ VARNE VADBE V NOSEČNOSTI

Datum: predvidoma spomladi 2020

Kraj:   Ljubljana

Tečaj je namenjen predvsem fizioterapevtom in tudi drugim zdravstvenim delavcem, babicam, medicinskim sestram in zdravnikom oziroma vsem, ki se ukvarjajo s telesno pripravo zdrave nosečnice na porod. To so profesorji športne vzgoje, vaditelji aerobike in fitnesa, Pilates inštruktorji, osebni trenerji in podobno. V tečaju bodo poudarjene posebnosti vadbe v nosečnosti, prilagojene anatomskim in fiziološkim spremembam zdrave nosečnice v smislu preprečevanja potencialnih patoloških stanj. Slušatelji se bodo tudi seznanili z nosečnostjo, porodom in poporodnim obdobjem ter z vsemi oblikami vadbe: razteznimi in krepilnimi vajami, aerobno vadbo in metodami sproščanja. Velik poudarek bo na praktičnem delu.

Vsak udeleženec, ki na koncu tečaja uspešno zaključi teoretični in praktični izpit prejme potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.

 

pdf ikonaprogramtečaja2019

 

 

 

 

SEMINAR TERAPEVTSKE VAJE ZA STABILIZACIJO HRBTENICE IN MEDENICE 

Datum: 18., 19.10.2019

Kraj: Ljubljana

 Opozorilo: prijavnice pošljite  po mailu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vse informacije v zvezi s tečajem lahko dobite tudi po telefonu 01/522 3155 med 08.30 in 10.00 uro ter 13.00 in 15.00 uro (ga.Martina Jurjevec)

 

 pdf ikonaPrijavnica

 

 

PRENATALNA FIZIOTERAPIJA

Datum: predvidoma spomladi 2020

Kraj:     Ljubljana

Tečaj je namenjen samo fizioterapevtom, s strokovnim izpitom, ki so že opravili Tečaj varne vadbe v nosečnosti, ki želijo pridobiti specialna znanja s področja vodenja telesne dejavnosti nosečnic in žensk z mišično-skeletnimi motnjami. Poudarek bo na praktičnem delu kliničnih primerov.

Fizioterapevti, ki na koncu tečaja uspešno zaključijo teoretični in praktični izpit prejmejo potrdilo o uspešno opravljenem tečaju. Tečaj traja 16 šolskih ur.

Tečaja se lahko udeležijo tudi drugi zainteresirani, le kot opazovalci, ker ne smejo izvajati terapevtske obravnave (ocena, terapija, evalvacija) nosečnic in žensk po porodu. Tečaja se kot opazovalci lahko udeležijo tudi študenti fizioterapije.

 

Program 

 

 

 

SEMINAR Z DELAVNICO: TEORETIČNE OSNOVE PREVENTIVNIH UKREPOV IN KONZERVATIVNEGA ZDRAVLJENJA URINSKE INKONTINENCE PRI ODRASLIH

Datum: prdvidoma jeseni 2019 

Kraj:  Ljubljana

pdf ikonaprijavnica